Ontrafelde Verbinding

Sine Solem maakt een gloednieuw muziektheater voor het kunstenfestival Musica Sacra.

Dit muziektheater is een poëtische voorstelling die ontstaan is nadat wij, drie jonge vrouwen, via klank, beeld en woord onderzoek deden naar de ‘vlucht inwaarts’: een mogelijkheid om rust en verbinding te vinden in zichzelf midden in de vlucht van het leven. We willen met dit werk een parallel trekken tussen externe (fysieke) en interne (psychologische) vluchtredenen.

Wie werkt mee?

Voor dit project staan drie vrouwen aan het roer.
Naast ons collectief Sine Solem, zijn we heel dankbaar te mogen samenwerken met Merel Thijs.

Even een overzicht van het hele team:

  • Merel Thijs (1993) is beeldend kunstenaar met een specialisatie in schilder- en assemblagekunst. Vanuit haar achtergrond in muziek, theater en filosofie verzorgt zij in kader van de voorstelling Ontrafelde Verbinding de tekst, scenografie en regie. De beeldkunst op de scene is tevens van haar hand. Diverse artistieke disciplines samenbrengen tot een harmonisch geheel waarin het publiek kan herinnerd worden aan het Schone is een van de voornaamste doelstellingen in haar werkzaamheid als kunstenaar. www.merelthijs.be
  • Anne Willem studeerde dit jaar nog summa cum laude af in de Musikhochschule van Lübeck, met een master in hobo. Haar grote passie voor het maken van muziektheaters uitte zich al in haar eerste voorstelling “De Creatie” die in 2017 in première ging. Ze kreeg in datzelfde jaar de Hustinx-prijs toegekend, ter waarde van 2500 euro, voor haar initiatief van het schrijven van muziektheaters. In 2018 werd ze aangesteld als hoboïst in het educatief project “Orpheus” van Philharmonie Zuidnederland. Sinds 2020 is ze vast lid van het improvisatie orkest Stegreif, in Berlijn. 
  • Anouk Neyens (1998) begon op negenjarige leeftijd met saxofoon. Gepassioneerd door de verbindende kracht van muziek, gaf ze reeds op jonge leeftijd solo- en kamermuziekconcerten in België en Nederland en nam ze deel aan verschillende concours. In 2021 rondde ze haar master af aan het KASK Conservatorium te Gent en Musikhochschule Lübeck. De laatste jaren verdiept ze zich in de improvisatie, zo is ze lid van het klankencollectief ‘De zwarte zusters’, een groep jonge mensen die via improvisatie de spanning tussen muziek en performance verkent.

Wil jij ons een duwtje in de rug geven? Klik dan op deze link voor meer informatie.

Ontrafelde Verbinding kwam tot stand met behulp van Brand Cultuurfonds, KANL en De Kroon Kaulille, met speciale dank aan Fons Dejong.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief indien je op de hoogte wilt blijven van onze laatste avonturen!